Over Only Happiness

De start

In december 2015 is door Adriënne Only Happiness opgericht en in februari 2016 vonden de eerste lessen plaats. Na het eerste halfjaar waren de zwangerschaps lessen erg uitgegroeid en kwamen er meerdere lesuren op het rooster. Begin 2017 begonnen de regulieren lessen ook uit de ruimte te groeien.

Op verschillende locaties werden de lessen gegeven tot aan November 2017, toen het huidige pand op de Volta-state geschikt (en vrij) bleek. Het pand bestond uit twee aparte ruimtes en na 1 maand keihard werken waren deze twee panden 1 geworden. Enige tijd later vertrokken de buren en nam Only Happiness ook deze ruimtes voor haar rekening om zo meer mensen te kunnen ontvangen en verschillende ruimtes te bieden.

Filosofie Only Happiness

Only Happiness is ontstaan vanuit de basis intentie mensen lekkerder in hun vel te laten zitten. Als je tevreden bent met jezelf kan je dat ook zijn naar je omgeving. De naam “Only Happiness” is voortgekomen vanuit het perspectief dat juist niet alles in je leven zo geweldig hoeft te zijn.

In onze huidige maatschappij is veel gericht is op de maak-, meet- en zichtbaarheid. De technologie is sneller dan ooit en we gebruiken als het kan 24/7 de spanwijdte van onze mind. Een prachtig tijdperk waarin veel gecreëerd en gemaakt wordt!  

Hierdoor belanden we nog wel eens in de illusie dat je pas gelukkig bent als het leven aan bepaalde voorwaarden voldoet. Hierdoor zijn we zo druk met het najagen van deze illusies en missen we wat voor onze neus zich afspeelt.

We worden we ontevreden, rusteloos, vermoeid en/ of ziek.

Only Happiness probeert je eraan te herinneren dat waar geluk zich altijd en overal zich bevind. Het is helemaal niet zo moeilijk. Zelfs wanneer je het niet zo ervaart. Het enige wat je hoeft te doen is erbij stil te staan.

(Hatha) Yoga

Wordt beoefend om je te laten landen in je lijf. Uit je hoofd, uit je dagelijkse dingen.

Hoe? We oefenen in houdingen (asana), het leren te beheersen van de ademhaling (pranayama).

In de basis kom je dus om te leren: voelen.

Niemand wordt een beter mens van chaos in je hoofd of “het ervaren van drukte”. Door te gaan voelen in je lijf, wordt het overzichtelijker en zelfs wat stiller in je gedichtenstroom.

In Hatha yoga ben je lijfelijk bezig en alles behalve stil.

Je bent in beweging, je focust je op je ademhaling, soms dynamisch (Vinyasa) soms statisch (Aligment). Je ervaart zwaarte, je ervaart ontspanning, je ervaart.

No Bullshit Yoga

Yoga zoals het bedoeld is: eenvoudig, simpel en bereikbaar voor iedereen.

Simpelweg voelen en beleven wat er te voelen en te bevelen valt.

Geen eenhoorns, regenbogen of magische momenten.

Vanuit dit perspectief nemen we je in een les mee “over de Indiase drempel”. 

Reacties van mensen die dit hebben gedaan zeggen “… het is eigenlijk veel nuchterder dan ik dacht…” of “…sommige oefeningen moet ik nog in groeien, maar het was fijn dat ik een aanpassing kreeg…”