About

About Yoga studio Only Happiness

De start

In december 2015 is door Adriënne Only Happiness opgericht en in februari 2016 vonden de eerste lessen plaats. Na het eerste halfjaar waren de zwangerschaps lessen erg uitgegroeid en kwamen er meerdere lesuren op het rooster. Begin 2017 begonnen de regulieren lessen ook uit de ruimte te groeien.

Op verschillende locaties werden de lessen gegeven tot aan November 2017, toen het huidige pand op de Volta-state geschikt (en vrij) bleek. Het pand bestond uit twee aparte ruimtes en na 1 maand keihard werken waren deze twee panden 1 geworden.

Het adres de voltastraat 33-4 was een feit!

Fylosofie Only Happiness.

Only Happiness is ontstaan vanuit de basis intentie mensen lekkerder in hun vel te laten zitten. Als je tevreden bent met jezelf kan je dat ook zijn naar je omgeving. De naam “Only Happiness” is voortgekomen vanuit het perspectief dat juist niet alles in je leven zo geweldig hoeft te zijn.

In onze huidige maatschappij is veel gericht is op de maak-, meet- en zichtbaarheid. De technologie is sneller dan ooit en we gebruiken als het kan 24/7 de spanwijdte van onze mind. Een prachtig tijdperk waarin veel gecreëerd en gemaakt wordt! 

Hierdoor belanden we nog wel eens in de illusie dat je pas gelukkig bent als het leven aan bepaalde voorwaarden voldoet. Hierdoor zijn we zo druk met het najagen van deze illusies en missen we wat voor onze neus zich afspeelt. Hierdoor worden we ontevreden, rusteloos, vermoeid en ziek.

Only Happiness probeert je eraan te herinneren dat waar geluk zich altijd en overal zich bevind. Zelfs wanneer je het niet zo ervaart. Je hoeft er alleen maar bij stil te staan.

Hatha Yoga

Wordt gebruikt om je te laten landen in je lijf. Uit je hoofd, uit je dagelijkse dingen.

Hoe? We oefenen in houdingen (asana), het leren te beheersen van de ademhaling (pranayama). In de basis kom je dus om te leren “stiller te worden”.  Niemand wordt een beter mens van chaos in je hoofd of “het ervaren van drukte”.

We denken dat stiller worden “stoppen met..” betekend. In Hatha yoga ben je alles behalve stil. Je bent in beweging, je focust je op je ademhaling, soms dynamisch (Vinyasa) soms statisch (Aligment). Je ervaart zwaarte, je ervaart ontspanning, je ervaart.

Zweverig??

Only Happiness wilt een bijdrage leveren aan het nog meer normaliseren van Yoga. Vanuit onze nuchtere Hollandse kijk, nemen we je in een les mee “over de Indiase drempel”. Door dit te doen leer je hoe je lichaam, je geest en ademhaling je kunnen steunen. Ondersteunen in het vinden van ver-lichting.

Verlichting in je hoofd, je lijf of anders…

Reacties van mensen die dit hebben gedaan zeggen “.. het is eigenlijk veel nuchterder dan ik dacht...” of “…sommige oefeningen moet ik nog in groeien, maar het was fijn dat ik een aanpassing kreeg..” 

Thuiskomen…

In de studio kun je even zitten voor een kop thee. De ruimte is licht en open. Een klein beetje het “thuis-gevoel”. We streven erna dat je voor, tijdens en na een les je met prettige ervaring naar huis gaat.

 

Yogastudio Zevenaar Only Happiness

 

Het adres: Voltastraat 33-4, 6902 PT Zevenaar

 

Wil je een proefles ervaren? Check HIER het rooster.

Plan je proefles voor €7,50 via ONly.happiness.yoga@outlook.com of HIER.