Detox Yoga

Vinyasa Detox yoga

Intensiteit: ***
Vorm: flow, vinyasa, reinigen. 
Kenmerken: cardiovasculair, spiertoning, conditie, twist, spijsvertering, afvallen, ademhaling

Detox Yoga?? Bestaat dat ook al??  Relax… ik zal het je uitleggen 🙂

In deze les is er aandacht voor energieke asana’s. De houdingen hebben een opwarmend en reinigend effect. Je spijsvertering wordt gestimuleerd en je bloedsomloop. De flow zorgt voor het verhogen van je hartslag en zweten is een gevolg. Daarom de naam Detox. 

Voel je fitter, sterker en ook kalmer na deze les.

De focus ligt op het reinigen van het lichaam, het groeien in (spier)kracht, dynamisch bewegen synchroon met je ademhaling (Vinyasa).

Wat je van de buitenkant ziet is slechts de  buitenkant. 

Misschien lijken houdingen lastig of onhaalbaar, maar het doel is niet de uiterste houding behalen. Het doel is een full body experience te ervaren. Week na week zullen de houdingen herkenbaarder worden.  Zo kun je verdieping vinden en wordt de groei inwendig en uitwendig merkbaar bij jezelf. 

Een gezonde mindset zorgt voor een gezonder lichaam en visa versa.

Deze vorm is goed als je wilt beginnen aan een gezondere levensstijl en mindset. Je zoekt een manier om af te vallen of juist je spierkracht te vergroten, maar daarnaast zoek je ook een manier voor het beoefenen van een kalme en positieve mindset. 

De krachtige houdingen worden met plezier benaderd. Het is bewezen dat yoga een bijdrage levert aan een gezondere levensvisie. 

Nieuwsgierig? Lees dit artikel over Detox yoga en voeding.