Yoga docenten

Yoga Docent en studio eigenaar, Adrienne

“De ervaring van tevredenheid en kalmte -terwijl je soms zit te zweten door de houdingen-,  dat het kwartje ineens valt waarom ik doe zoals ik doe. Door yoga ben ik gaan begrijpen wat er bedoeld wordt met “leven in het nu”. Hierdoor is Yoga voor mij een levenswijze geworden…”

Yoga docent Adriënne vertelt:

Rond mijn 19e had ik een eerste “Body-Balance les” Een mengelmoes van oosterse bewegingen waar yoga in zat. Wat een vrijheid ervaarde ik. De docent bracht het met duidelijke uitleg en zoveel vriendelijkheid. Een rustige flow, soms intens, soms zacht. Ik was gegrepen..! Helaas voor korte duur. De docent bleek ermee te stoppen en werd vervangen door een luid mee zingende acrobaat. Ik kon me niet meer in de juiste houding vinden…

Na wat thuis oefenen op dvd’s vond ik via een kennis in Duiven een Ashtanga Power yoga docent. Zij maakte Yoga weer leuk, uitdagend! Zij stelde destijds de groep de vraag wie haar studio over wilde nemen vanwege vertrek. Hier ontstond het idee voor een opleiding.

Hatha Yoga 200 uur opleiding ….

Pas 2 kinderen later starte ik in 2015 de opleiding 200 uur Hatha Yoga docent bij Yogapoint Utrecht.

In 2017 de opleiding volledig volbracht.  Gedurende deze weg werd yoga een life-style. 

Adriënne is een gecertificeerd 200u Registered Yoga Teacher (RYT).  Klik op het Logo van Alliance voor de registratie:

De lessen….

Ik doceer vanuit begrote behoefte naar Alignment. Alignment wilt in mijn opinie zeggen dat asana uitgevoerd wordt veilig en natuurgetrouw aan je lijf. 

Je lichaam bestaat uit allerlei type botstructuren, spierweefsel en dan is er nog de wijze van bewegen in het huidig moment en hoe het werkelijk zou mogen. Je kan een knie buigen, niet draaien zoals een bovenbeen in een heup gewricht doet. Zo simpel is alignment doch ook lastig als je je niet bewust bent van de wijze van bewegen. Door het lichaam weer terug te brengen in de juiste alignement gaat alles letterlijk beter stromen. 

Dan doceer ik graag ook Vinyasa lessen. Ik ben geraakt en geïnspireerd door Vinyasa Prana flow gegeven door Shiva Rae en hier in NL Daphne Koken. Een meditatieve manier van bewegen.

Mijn lessen zijn vanuit gegronde basis naar verdiepend, mindfull, humoristisch en uitdagend

Hoop je te ontmoeten op de mat!

Plan je PROEFLES  HIER >>>

Yoga Docent Julie

 

“Yoga is heerlijk, ontspannend, krachtig, pittig, confronterend en thuiskomen bij mijzelf. Yoga is a way of life, het gaat verder zodra je van de yogamat afstapt. Het geeft mij ruimte voor zelfreflectie en helpt mij meer in contact te zijn met mijn lichaam”

Yoga docent Julie vertelt:

In 2011 is yoga op mijn pad gekomen. Ik had last van spanningsklachten na een vervelende gebeurtenis. Iemand tipte mij een lieve dame, waarbij ik een aantal privélessen heb gevolgd. De oefeningen waren vooral gericht op ontspanning en de adem. Mijn klachten verminderden, ik voelde mij beter en heb het daar toen bij gelaten.

In 2014 kwam yoga weer bij mij terug. Ik wilde meer bewegen, en ontspanning vinden. Ik pakte de draad weer op en volgde lessen in Elst en later Doetinchem. Het was fijn, de lessen deden mij goed. Ik ontdekte dat yoga meer is dan alleen de oefeningen op de mat. Ik ervaarde een kracht en tegelijkertijd een rust in mijzelf.

Saswitha opleiding voor yoga en wijsbegeerte

Ik ben in 2016 gestart met de opleiding bij Saswitha. Ik heb in 2018 mijn praktijkexamen afgerond van het tweede basisjaar. Ondertussen studeer ik verder en verdiep ik mij in de chakrafilosofie.

Curvy Yoga

Vanuit mijn eigen ervaringen in een ronder lijf weet ik dat de houdingen niet altijd even toegankelijk voelen.

Omdat ik wat meer tools zocht om yoga toegankelijk te maken voor iedereen heb ik het online Curvy Yoga Certicifation programma gevolgd. Deze module word aangeboden door Anna Guest-Jelly, een van de pioniers op gebied van accessible yoga in Amerika. Zij maakt veel gebruik van blokken, kussens, stoelen en andere props om de houdingen voor iedereen toegankelijk te maken.

De lessen….

Hatha Yoga: Staande, zittende en liggende houdingen die allen bijdragen aan de flexibiliteit van de wervelkolom. Centraal staat het versterken en versoepelen van het lichaam zodat alles vrij kan stromen. Adem (beheersing) is hierin de rode draad. Er is afwisseling tussen meer inspannend dynamische en wat rustigere oefeningen. Naast Hatha Yoga verzorgt Julie ook YIN lessen op de dinsdagavond.

Voel je welkom in een van mij lessen. Yoga is er voor iedereen, dus ook voor jou.

Plan je PROEFLES  HIER >>>

Julie geeft ook op andere locaties les: www.yogametjulie.nl

 

 

 

Yoga Docent Marieke

Yoga is voor mij een moment van rust, een moment voor mezelf. Door je adem te gebruiken en met aandacht te bewegen, maak je verbinding met je lichaam. Yoga heeft me inzicht gegeven in mezelf. De yogamat vormt eigenlijk een spiegel.

Yoga docent Marieke vertelt:

Ik ben sterker geworden en heb minder last van lichamelijke klachten sinds ik yoga beoefen. En als ik wel ergens last van heb of druk ben en veel in mijn hoofd zit, dan kan ik met enkele oefeningen meer rust en ontspanning brengen. 

Hoe yoga in mijn leven kwam 

Tijdens mijn studietijd kwam ik in contact met yoga. Ik had veel last van nek- en schouderklachten, regelmatig hoofdpijn en piekerde vaak. Ik besloot een abonnement te nemen bij de yogastudio. Ik vond het fijn om te doen en mijn lichaam reageerde er goed op, maar ik vond het in het begin ook wat onwennig en ingewikkeld. De houdingen juist doen, opletten op de in- en uitademing. Zelfs bij de eindontspanning maakte mijn geest overuren. Ontspannen was het toen ik begon zeker niet, maar door te oefenen lukt me dat steeds beter. 

Ik volgde verschillende mindfulness cursussen, deed een maand vrijwilligerswerk bij een yoga retreat centrum in Spanje en bleef ondertussen yoga doen. De ene periode wat meer dan de andere. Ik bleef er altijd wel nieuwsgierig naar en wilde meer weten over hoe yoga werkt. Daarom begon ik in 2017 met een tweejarige opleiding tot yogadocent bij Yoga College Tilburg. Om zo mijn eigen beoefening verbeteren en ook om me te verdiepen in de geschiedenis van yoga en de filosofie. In de opleiding leerden we de yoga sutra’s van Patanjali en het door hem beschreven achtvoudige pad van yoga. In december 2019 behaalde ik mijn diploma hatha yogadocent. 

De lessen….

Ik vind het fijn om te kunnen delen en lesgeven is hiervoor een mooi middel. Ik geef traditionele hatha lessen, waarin ik je meeneem in diverse houdingen, waarbij we soms in een flow bewegen op de adem. Denk bijvoorbeeld aan de zonnegroet. Ook meditatie en ademhalingsoefeningen komen terug in mijn lessen. 

Misschien twijfel je of yoga iets voor je is, bijvoorbeeld omdat je niet lenig bent. Maar het gaat om het bewegen, het oefenen. Ieder mens en ieder lichaam is anders. Iedere dag is anders.

Kom een keer een les meedoen en ervaar hoe het voor jou is, want alleen dat is de manier om erachter te komen wat het voor jou kan betekenen. 

yogastudio zevenaar

Yoga Docent Elena

“Yoga geeft me niet alleen fysiek meer ruimte, maar ook mentaal. Tijdens het beoefenen van de yogahoudingen kan ik mijn gedachten even stilzetten en een dieper contact maken met mezelf. Soms kan dat best confronterend zijn, maar het geeft altijd meer inzicht in wat ik op dat moment nodig heb..”

Yoga docent Elena vertelt:

Mijn eerste yogales was zo’n acht jaar geleden, maar ik weet nog goed wat het met me deed. Ik zat in die tijd niet zo goed in mijn vel en tijdens de eindontspanning liepen de tranen over mijn wangen, ik voelde echt dat ik had gevonden wat ik zo nodig had op dat moment! Yoga geeft me niet alleen fysiek meer ruimte, maar ook mentaal. Tijdens het beoefenen van de yogahoudingen kan ik mijn gedachten even stilzetten en een dieper contact maken met mezelf. Soms kan dat best confronterend zijn, maar het geeft altijd meer inzicht in wat ik op dat moment nodig heb en het helpt me ook om beter voor mezelf te zorgen zodra ik van de mat afstap.

Waarom lesgeven….

Ik ben de opleiding tot yogadocent gaan volgen omdat ik mijn eigen practice wilde verdiepen, maar ook omdat ik het als een persoonlijke missie zie om anderen te helpen bij het bereiken van een gezonde en ontspannen leefstijl. Ik zie het lesgeven dan ook als een kans om een stukje kennis te delen over hoe we zo goed mogelijk voor onszelf kunnen zorgen.

Stijl….

Ik houd van zowel de actievere vormen van yoga als van de verstillende yin yoga, maar het liefst geef ik mijn lessen een mooie balans mee van yin en yang. Ik houd van zachte, vloeiende overgangen, veel aandacht voor de ademhaling en ruimte om te voelen wat de houdingen doen met je lichaam en geest. Daarnaast zijn essentiële oliën niet meer weg te denken uit mijn dagelijks leven en gebruik ik ze ook graag in mijn yogapractice.

Wie weet zie ik je dus binnenkort wel op de mat

voor een Aroma Yogales!

 

 Yoga Docent Lobke

“..Ik wil graag mensen meegeven om naast het werk en deze prestatiegerichte wereld, ook eens stil te mogen staan…”

 

 

YIN yoga docent Lobke vertelt:

Drie jaar geleden kwam ik aanraking met Hatha yoga en mindfulness. Het werd een pad die ik heb mogen bewandelen naar bewustwording (awareness). Al gauw volgde ik de cursus voor Mindfulness en kwam Yin Yoga in mijn leven, een stukje wat mij balans gaf naast yang. Deze vorm van yoga voelde heel bij mij, een nieuwe route die ik tijdens mijn pad heb mogen bewandelen. Deze levenswijze wilde ik delen met de mensen om mij heen, waardoor ik de opleiding tot Yin Yoga docent heb gevolgd. Ik wil graag mensen meegeven om naast het werk en deze prestatiegerichte wereld, ook eens stil te mogen staan.

De lessen….

In mijn lessen zorg ik ervoor dat er ruimte is in om in een houding te komen. Ik laat je ervaren dat je je lichaam niet gebruikt om in een houding te komen, maar dat je de houding gebruikt om je lichaam beter te kunnen voelen. Aandacht aan je lichaam, jezelf, je emoties en ruimte om na te voelen, te ontspannen en los te komen.

Yin heeft alles te maken met mindfulness, waardoor ik deze twee lessen graag wil geven. Laat je ademhaling bewegen als een oceaan.

“Aandacht geven aan jezelf, gericht in het hier en nu, niet (ver)oordelend” Jon Kabat-Zinn.

Hoop je te mogen ontmoeten op de mat

Yoga Docent Ingeborg

Plan je PROEFLES  HIER >>>

Yoga Docent Alexa 

“ Yoga betekent letterlijk „verenigen“ en dat is de effect die ik ook persoonlijk elke keer weer ervaar als ik yoga beoefen of mediteer: Je komt weer in verbinding met jezelf, met je diepste kern. Het dagelijkse leven haalt ons vaak ver weg van ons zelf en hierdoor raken wij de balans kwijt: Yoga en meditatie helpen ons om de balans in onszelf weer te herstellen – en dat niet alleen op de yogamat of op het meditatie-kussen. “

Yoga-& meditatie docent Alexa vertelt:

In 2002 is yoga voor het eerst op mijn pad gekomen. Ik zat toen in London en leefde een drukke bestaan. Ik was verbaasd hoeveel rust ik na mijn eerste yoga-les in mijzelf ervaarde – ik werd verliefd op yoga! En zelfs nu, vele jaren later, groeit de passie nog steeds.

Veel leraren en opleidingen hebben mijn pad begeleid en geïnspireerd

In 2010 kwam ik met mijn gezin naar Nederland en ben in 2011 gestart met les geven in NL. Bewustwording is een process welke nooit klaar is. Zo blijf ik mijzelf ontwikkelen en leren. Gaandeweg voelde ik mij steeds meer aangetrokken om nog meer in meditatie te verdiepen en zo ga ik bij Only Happiness dan ook met meditatie-lessen aan de slag.

Je bent van harte welkom in mijn lessen. Ontdek voor jezelf wat meditatie voor jou kan betekenen.

Plan je PROEFLES  HIER >>>