Yogadocenten

Yoga studio-eigenaar: Adrienne

Het blijft me verwonderen als ik Lichaamswerk beoefen of doceer.

Het menselijk lijf is een interessant voertuig waarin wij ons voortbewegen. De verschillende lijven waaruit wij bestaan: Het lijf zelf, hierin de emoties en gedachtens, de energie/ de adem, ons voertuig waarin onze ziel rust.
Het lichaam spreekt altijd de waarheid is mijn ervaring. En die is in essentie zo liefdevol. Soms raken we alleen wat ervan verwijderd. Dat mogen ontknopen en weten hoe, is een geschenk.

Het dieper kijken is mij een natuurlijk gegeven. Ik hoef alleen maar steeds in het NU aanwezig te zijn. De stilte opzoeken in mijzelf. Daar is ruimte en vrijheid.

Lukt dit altijd? Gelukkig blijf ik ook mens en is chaos en het leven de leraar voor mij zelf. Ik hou ervan. Ik zou niet anders meer willen en kunnen. Door oa Yoga Asana en de Patanjali Sutra’s ben ik gaan begrijpen en vooral gaan voelen wat er bedoeld wordt met “leven in het nu” en is de ontsluiering in mij ontstaan. Hierdoor kan je steeds zuiverder kijken naar jezelf of de mens.

Al ruim 15 jaar beoefen ik Yoga, meditatie, mindfullnes. En ik ben nog niet eens klaar 🙂

Via verschillende holistische studies zoals oa Yoga asana en de Sutra’s, Boeddhistische leraren, lezen van talloze geschriften, Sjamanisme… Hierdoor is Yoga de levensbeschouwende weg voor mij een levenswijze geworden. The one way ticket on the road of experience. Lichaamsgericht leven en werken, adem- en energetisch leven en werken.

Mijn werk is daarom niet mijn werk, maar mijn manier van zijn.

Aanwezig zijn in groepen lesgeven, individueel begeleiden, maar vooral ook zelfstudie.

Met het menselijk lichaam werken en alles wat erin zit: de geest en zintuigen naar binnen laten trekken, diepere zelfstudie. Vanuit verschillende invalshoeken kan je meedoen. Yogalessen, massages, energetisch of systemisch werk via 1 op 1 coaching, Plant medicijnen, andere Ceremonies… Je vind het allemaal onder 1 dak.

De levensbeschouwende weg in mijn opinie de meest ont-nuchtere manier van leven.

Hierin en NU, No bullshit. Simpel & eenvoud. Mens zijn.

In de Yogastudio geven meerdere docenten les vanuit hun eigen expertise, aanpak en karakter. Onderin vind je ze. Wel hebben wij allemaal 1 missie en dat is duurzaam geluk verspreiden. We creëren daarom in ons huis graag de veiligheid van een Sangha .

Als jij mag, mag ik ook en zijn we samen ons, eigen unieke individu.

Adriënne is een gecertificeerd 200u Registered Yoga Teacher (RYT)

Sabine Lichtenberg

EVEN VOORSTELLEN:

Yoga doe ik voor mezelf, al ruim 30 jaar.

Door yoga heb ik geleerd mezelf aan mezelf voor te stellen en mijn lichaam, geest en adem te resetten. Yoga is nu

 

 

Sabine is een bekend Yogadocent in Duiven. Hier heeft zij enkele jaren haar eigen Yogastudio gerunt “LichtenBerg”. Onderin vind je enkele van haar vele bevoegdheden. 

Haar bevoegdheden:
Lu Jong, Kum Nye, Ashtanga Yoga, PowerYoga, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, StoelYoga, Kundalini Yoga, Iyengar Yoga, Yoga Nidra

 

 
Over Jann de Kloet 

“Al jarenlang loop ik na iedere yogales soepeler, kalmer en blijer dan daarvoor de deur uit – voor mij een mooie tegenhanger van een drukke baan. Maar pas echt gegrepen ben ik door wat yin yoga mij (fysiek en emotioneel) bracht tijdens een intense periode in mijn leven.
 
Zo ben ik – vermoedelijk voor altijd 😉 – nieuwsgierig geworden naar meer kennis over yoga.
Om op mijn eigen “yoga-reis” te ontdekken dat yoga ook zoveel meer is dan de houdingen die we aannemen in een les. De wijsheden uit de achterliggende filosofie…..ik raak niet uitgeleerd! 

Tijdens de Yin Yoga Teacher Training in de zomer van 2018 bij Anat Geigner en Marcel van de Vis Heil ben ik dan ook met veel toewijding beland op het mooie pad van yoga (lesgeven). Omdat het leven niet alleen yin is volgde ik daarna de Jai Ma Vinyasa Yoga Teacher Training bij Doris Lillienweiss en rondde deze af in het voorjaar van 2020.

Hiernaast hoop ik binnenkort de laatste trainingsmodule TRE (Tension Releasing Excercises) af te ronden – wat mij betreft een prachtige aanvulling op mijn yoga-ervaring en ik kijk er naar uit ook dit te mogen gaan delen. 

Ik ben er van overtuigd dat yoga veel bij kan dragen aan “een gezonde geest in een gezond lichaam“ en daarom zeer gemotiveerd dit in de lessen met jou te delen zodat jij zelf kunt ervaren wat yoga voor jou doet!”