Yogadocenten

Yogadocent en studio-eigenaar: Adrienne

Het blijft me verwonderen als ik yoga beoefen of doceer. Eerst zwetend of frustrerend in houdingen. Chaos in je hoofd, door allerlei weerstanden heen, valt ineens dat kwartje en is er rust en kalmte. Alsof je gedachtenstroom/ het ego knakt en het stil is. Door yoga ben ik gaan begrijpen wat er bedoeld wordt met “leven in het nu”.

Hierdoor is Yoga voor mij een levenswijze geworden. One way ticket on the road of experience. No bullshit, simpel, eenvoudig en tevreden kunnen zijn. Jezelf zijn.

Adriënne is een gecertificeerd 200u Registered Yoga Teacher (RYT)


Yogadocent Julie

Yoga is heerlijk, ontspannend, krachtig, pittig, confronterend en thuiskomen bij mijzelf. Yoga is a way of life, het gaat verder zodra je van de yogamat afstapt. Het geeft mij ruimte voor zelfreflectie en helpt mij meer in contact te zijn met mijn lichaam.

Curvy Yoga

Vanuit mijn eigen ervaringen in een ronder lijf weet ik dat de houdingen niet altijd even toegankelijk voelen. Omdat ik wat meer tools zocht om yoga toegankelijk te maken voor iedereen heb ik het online Curvy Yoga Certicifation programma gevolgd.

Deze module word aangeboden door Anna Guest-Jelly, een van de pioniers op gebied van accessible yoga in Amerika. Zij maakt veel gebruik van blokken, kussens, stoelen en andere props om de houdingen voor iedereen toegankelijk te maken.

Julie geeft ook op andere locaties les: www.yogametjulie.nl


Yogadocent Terry

Je eigen Alignment weer hervinden door er steeds weer bewust mee bezig te zijn.

Inmiddels geef ik al 20 jaar Yoga en Pilates lessen. Met een vader als militair, inmiddels een volwassen zoon als militair, tevens ‘mijn’ Raja Yoga docent met een militaire achtergrond (bij de rode baretten in Zuid Afrika) blijken mijn lessen een zeer gedisciplineerd ‘randje’ te hebben.

Wat zich uit in precisie, zodat je zeer bewust met je lichaam bezig kunt zijn. Dit met of zonder behulp van tools.

Je leert te ‘voelen’ wat je lichaam doet en je daar bewust van te worden, zodat je je lichaam niet laat compenseren.


Yogadocent Vera

Goed voor jezelf zorgen, lief zijn voor jezelf, luisteren naar je lichaam. Yin Yoga en Yoga Nidra kwamen op mijn pad toen ik voor de zoveelste keer instortte en heel veel last had van klachten als fibromyalgie, chronische vermoeidheid, nekhernia’s en verschillende neurologische afwijkingen.

Door Yin toe te laten in mijn te yange bestaan, door te luisteren naar het fluisteren van mijn lichaam, ben ik nu zo goed als klachtenvrij. Ik nodig je uit je volste potentie te leven door rust en ontspanning toe te laten en weer in jezelf en in de kracht in jou te geloven. Dat hoeft niet met hardheid, dat kan ook met zachte kracht.


Yogadocent Richard

Mijn visie omtrent mijn lessen is om duidelijk te zijn en naast uit te leggen hoe we de les doen ook aandacht te besteden aan het waarom. Zoveel lessen, boeken, magazines en opleidingen praten graag in tegeltjes of abstracte begrippen.

Ik sta voor duidelijkheid en begrip en je mag me dus altijd alles vragen.
Verder mag je ook plezier hebben in de les, de houdingen zijn al uitdagend genoeg.


Yogadocent Elena

Yoga geeft me niet alleen fysiek meer ruimte, maar ook mentaal. Tijdens het beoefenen van de yogahoudingen kan ik mijn gedachten even stilzetten en een dieper contact maken met mezelf. Soms kan dat best confronterend zijn, maar het geeft altijd meer inzicht in wat ik op dat moment nodig heb.


Yogadocent Cynthia

Bij mijn yoga lessen neem ik graag een stap in de richting van details, opzoek naar een gebalanceerd center. Ook flow zal een belangrijk aandachtspunt worden voor je ademhaling en manier van bewegen.

Cynthia’s interesse in yoga ontwikkelde ze tijdens haar dans opleiding. Zo verdiepte ze zich in yoga, ging naar Oostenrijk om een yogadocent opleiding te behalen. Na een succesvolle toelatingsproef in de hogeschool voor de kunsten te Arnhem, ArtEZ, maakt ze nu deel uit van de Bachelor-opleiding voor dan.